Recept på brasilianska ostbröd
Världens godaste ostbröd från Brasilien!
Cheese bread eller pão de queijo är en god ostsmakande bulle, frasig på utsidan och mjuk inuti.
Det är ett brasilianskt populärt mellanmål som njuts med en kopp kaffe eller juice. Det passar även till frukost och kvällsmat.
Den är glutenfri. Jag har använt ”Tapioca da Carla” vilket är glutenfritt. Jag har hittat mjölet på internet.
Mjölken kan enkelt bytas ut mot exempelvis sojamjölk.
*Tapiokamjöl kan hittas på en asiatisk affär eller online.
Att baka pao de quejo tar ungefär 30 min.
3 dl mjölk
1/5 dl olja ( rapsolja eller solrosolja)
650 g tapioka-stärkelse
350 g riven ost
100 g riven parmesan
5 ägg
2 tsk salt
Gör såhär
1 - Koka upp mjölk och olja i en kastrull. Tillsätt saltet och 2/3 av tapoikastärkelsen, rör ihop och låt svalna något.
2- Tillsätt äggen, resten av stärkelsen, och till sist den rivna osten. Blanda ordentligt.
3- Forma degen till runda bollar, stora som en pingisboll . Lägg dem på en bakplåt. Grädda i ugn i 200°C 10-12 minuter.
4- Servera bröden varma; de smakar mycket bättre nybakta än de gör någon timma senare. Fungerar bra som snacks på fester.
2- Tillsätt äggen, resten av stärkelsen, och till sist den rivna osten. Blanda ordentligt.
3- Forma degen till runda bollar, stora som en pingisboll . Lägg dem på en bakplåt. Grädda i ugn i 200°C 10-12 minuter.
4- Servera bröden varma; de smakar mycket bättre nybakta än de gör någon timma senare. Fungerar bra som snacks på fester.
Här är resultatet!
Bon appétit och Lycka till !
Mitt recept är inspirerat av Aftonbladet
Comments
Post a Comment